icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745632
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
17 mars 2021 22:52
3

Vad har varit bra idag?

* Minus på vågen

* Mår mycket bättre bättre idag efter fallet

* Känner mig så mycket smalare, känns i kroppen 

* Promenerat 3 timmar idag uppdelat på 3 promenader bland annat en walk-and-talk via telefon genom jobbet

* Pratat med en barndomskamrat i telefonen

* Pratat med en kompis i telefonen

* En kollega hjälpte mig/vi hjälptes åt med en grej som underlättar en uppgift så jag var så glad för hans hjälp

* Gjort ett mindful-yogapass ikväll

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett lite på play

* Tog ut lite flex idag av övertid

* Slängt några papper enligt städmetoden jag följer att man ska slänga minst en sak om dagen om så bara ett kvitto/papper

* Jobbat hemma i exakt ett år idag pga Corona. För mig har det varit bra att kunna jobba hemma då jag varit utmattad och haft hjärntrötthet (ju gått upp i tid men riktigt frisk är jag ju inte än, tar tid) så går det mycket bättre att fokusera när man jobbar hemma och jag sluppit bli utmattad av pendling. Jag har blivit mycket bättre på ett år och jag tror hemarbete varit en stor hjälp i det. 

Gillar

Kommentarer

 • 18 mar 2021 08:14
  Bella50

  Åh, vad härligt att det går åt rätt håll yes

  Din viktnedgång höjer ju bara "må-bra-känslan" dessutom. Grattis. Du är fantastisk.

 • 18 mar 2021 09:20

  Tack, tack Bella, vad snällt sagt! 😀 Du är också fantastiskt  😀 ☀️ yes

 • 18 mar 2021 18:25
  Bella50

  Vi tillhör nog klubben för inbördes beundran , Tack.

Logga in för att skriva en kommentar.