icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745615
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
16 mars 2021 23:43
4

Vad har varit bra idag?

* Att dagen snart är slut nu är det bästa, kan inte minnas att jag haft sån dålig dag någon gång, allt har varit upp och ner och gått på tok, jobb strulat hela dagen, fått en uppgift i knät som ingen vet hur lösa men tydligen ska jag lösa det och snabbt, chef otrevlig, en kollega var också otrevlig, möten jag skulle ha blev inställda och jag blev sinkad, jag blev tokstressad och knappt fått något vettigt gjort då allt strulat, bara velat gråta och ge upp, istället suttit och jobbat till nu fast jag inte bör jobba över då varit utmattad och ändå har jag inte kommit på lösning. Pappa skulle få vaccin idag men just idag blev Astra Zenecas stoppat så han fick väl inget. Jag har inte ens ätit nåt riktigt och inte haft en riktigt lugn stund känns det som. Jag tokstressad och borde lagt mig för flera timmar sen men helt upp i varv. Hej och hå. Vad bra att den här dagen snart är slut!! 

* Minus på vågen 

* Promenerat 50 minuter

* Gjorde ett ärende 

* Pratat med en kompis i telefonen

* Pratat med en barndomskamrat i telefonen

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett lite på play

* Slängt några papper enligt städmetoden jag följer att man ska slänga minst en sak om dagen om så bara ett kvitto/papper 

Gillar

Kommentarer

 • 17 mar 2021 07:27
  MAS63

  De där dagarna är sådana man önskar man kunde radera ur sitt liv så att de inte dyker upp i tankarna senare och igen stressa en till vansinne. Hoppas denna dag startat bättre heart

  Trots dagen har du ändå en härlig lista på det som varit bra - fokusera på den istället. Gillar speciellt "minus på vågen" Det är väl detta som matdagboken ändå handlar om och då den kommentaren finns med har din dag lyckats till 100%.

  Ha en bra dag!

 • 17 mar 2021 11:31

  Tack, ja, det var därför jag började skriva den här listan för x antal år sedan, att oavsett så finns alltid något bra som hänt varje dag. Jag brukar sällan, nästan aldrig skriva något negativt här då listan just är tänkt för bra saker men nu kände jag att jag behövde förklara varför det var bra att dagen äntligen var slut för en sån här omöjlig dag minns jag inte jag haft. Idag är en mycket bättre dag.

  Tack detsamma, ha en trevlig dag. 

  Senast uppdaterad 17 mar 2021 11:32

 • 17 mar 2021 17:08
  Bella50

  Usch...det behöver du verkligen INTE...otrevliga kollegor och chefer angry

  Varför måste sånt finnas överhuvudtaget ?

  Stå på dig...säg ifrån direkt...och ställ frågan ...."- Vad är problemet ?"

  Det brukar avväpna folk...yes

 • 17 mar 2021 21:20

  Jag blev ärligt talat så arg så jag skällde lite både på chef och kollegor men jag ångrade mig sen för de låtsas ju att de inte förstår och inget blir bättre. Bara som att det är mig det är fel på. De använder härskartekniker, medvetet eller omedvetet, väldigt osund arbetsmiljö tyvärr. Men idag har en ny kollega sen bara nån vecka faktiskt hjälpt  till med en del så jag blev så glad. Så skönt med en normal människa. 

Logga in för att skriva en kommentar.