icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615816
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 mars 2021 20:29
4

Vad har varit bra idag?

* Tur i oturen. Föll handlöst på halkan imorse och slog mig rejält, huvudet och ryggen rakt i isen. Otäckt ljud när skallen slog i isen. 😮 Läkaren trodde att jag fått en liten hjärnskakning. Mörbultad men ändå ganska ok. Hon förbjöd mig att promenera och anstränga mig fysiskt idag. 

* Vann senaste perioden av biggest loser här på Matdagboken! 😀 

* Unnade mig en semla.

* Pratat med en barndomskamrat i telefonen

* Pratat med en kompis i telefonen

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett lite på play

* Bara vilat lite ikväll

* Slängt några papper enligt städmetoden jag följer att man ska slänga minst en sak om dagen om så bara ett kvitto/papper

* Fredag och nu är det helg! 

Gillar

Kommentarer

 • 13 mar 2021 08:07
  Bella50

  Ojdå, det händer utan förvarning. Hade ni så halt hos dig ?

  Tur du inte fick större blessyrer.

  Nu får du repa dig i lugn och ro över helgen. 

  Varmt grattis till vinsten i BL yes

  Senast uppdaterad 13 mar 2021 08:08

 • 13 mar 2021 09:24

  Tack, ännu mera mörbultad idag. Ja, det hade snöat och isen syntes inte under. Mitt i stan...

  Tack så mycket! 😀 

 • 13 mar 2021 13:51

  Låter jobbigt med fallet, tur det gick okej! Grattis till vinsten, bra jobbat Mosel! yessmiley

 • 13 mar 2021 23:56

  Tack, ja det går över, lite mörbultad bara. 

  Tack så mycket! 😀 

Logga in för att skriva en kommentar.