icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1096838
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
10 januari 2021 19:59
2

Vad har varit bra idag?

* Ätit sunt

* Minus på vågen 

* Promenerat totalt en timme, 40 minuter

* Gick ett ärende

* Köpte ny årskalender

* Köpte en till bok med "quiz", frågelek. Vi hade jättekul i jul med den bok jag köpt tidigare.

* Kom på ett nytt sätt att organisera mina använda kläder som jag vill använda igen före tvätt 

* Städat, diskat och rensat i mina lådor totalt en timme 15 minuter uppdelat i mindre pass

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett några filmer på play

* Myst med batteridrivna brasan och te

* Förberett lite inför jobb imorgon

* Känner mig nöjd att jag har hunnit med många bra saker idag

 

Gillar

Kommentarer

  • 10 jan 2021 21:07
    babs2

    Det där med att organisera använda kläder som du vill anbända igen före tvätt låter bra. Hur gör du???

  • 10 jan 2021 22:20

    Jag läste ett tips idag att när man byter om kan man lägga de kläder man vill använda igen antingen på ett separat hyllplan, byrålåda eller i en tvättkorg i ett skåp så att allt är samlat. Jag valde idag att fixa det senare. Jag har en låg rektangulär tvättkorg som ryms på ett hyllplan i garderoben och då kan man ta ut den lätt och se vad man har där som redan är använt men som kan användas igen. Skönt att slippa se kläderna framme. 

    Tidigare har det mest blivit att jag lagt kläder över sänggavel, eller stol eller i badrummet men det ser ju inte så fint ut. Jag ska nu testa detta med tvättkorgen. 😊 

Logga in för att skriva en kommentar.