icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747619
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
26 november 2020 19:51
4

Vad har varit bra idag?

* Sov ganska mycket inatt trots att jag vaknade och var vaken jättelänge inatt och grubblade

* Promenerade ca en timme

* Pratade lite med en kompis i telefonen 

* Pratade med en barndomskamrat i telefonen 

* Sol idag

* Fick paket med ribbotten jag beställt och hämtade det 

* Tog bort gamla ribbotten som jag skruvade lös förra veckan och lade dit den nya. Fixade inte att skruva fast den, så hårt trä eller jag är för svag men jag tror det går även om den är lös.

* Gjort lite hjärngympa via app

* Ska se lite på play nu 

Gillar

Kommentarer

 • 26 nov 2020 21:24
  Bella50

  Har tänkt på dig i din jobbsituation. Hoppas du får hjälp att "strida" för din sak.

  Ang. din " lösa" botten kan du kanske slå ner en spik som en spärr mellan ribborna uppe & nere så den inte kan åka ihop.Jag har gjort så med några skruvar....men om ditt trä är så hårt kan en spik gå lättare. 

 • 27 nov 2020 00:37

  Tack för omtanken. Jag ringde facket centralt igår igen men de ville inte låta någon annan än min kollega på plats ta över och jag fick inte heller namnet på den centralt som är huvudansvarig. De sa arbetsgången är inte så. Jag ska försöka prata med fackliga representanten dvs kollegan på mitt jobb igen nästa vecka. Jag är så orolig. Det är så konstigt för hon sa ju sist till mig att de har ju bestämt att du ska bort och de erbjöd avgångsvederlag men idag smsade hon att du kan ju bevisa att du orkar jobba mer så kanske de ändrar sig. Förstår inte hur jag ska kunna bevisa något mer då jobbar hemma och inte har fått fler arbetsuppgifter än jag redan gör. Imorgon har jag tagit semester, blir helt slut av grubblerier och behöver pusta ut.

  Tack för tipset! Ska kolla det sen. 

 • 27 nov 2020 07:37
  Bella50

  Skickar en styrkekram 🤗♥️

 • 29 nov 2020 17:34

  Tack, tack 😊 🤗 💕 

Logga in för att skriva en kommentar.