icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1570788
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
23 november 2020 22:15
2

Vad har varit bra idag?

* Fick ett rätt så positivt besked angående min dejts hälsa. Han fick ju efter en allmän kontroll plötsligt ett läkarsamtal med en akut remiss till sjukhus för de misstänkte något allvarligt men nu verkar det inte ha varit så allvarligt ändå. Det finns ett problem men verkar vara något att medicinera. Vilken tur. 

* Promenerat totalt 45 minuter

* Pratat med en kompis i telefonen

* Fick igenom några saker på besiktningen av renoverat badrum (men tyvärr inte allt och fick dåligt bemötande av hyresvärd. Skönt iaf att snart slippa gubbarna rännande här...)

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett lite på play

* Somnade på soffan ikväll, såå trött. Bra för att jag ju har problem med sömn. Kanske kom i efterhand att jag tvättade och grejade så mycket igår. 

Gillar

Kommentarer

 • 23 nov 2020 22:52
  paloma

  Vad skönt när det blev så bra besked för dejten.

  Somnar jag i soffan sover jag mindre på natten, men det är ätt skönt att sova i soffan tycker jag🙂

   

 • 23 nov 2020 23:53

  Ja, verkligen tur. 

  Jag är inte ett dugg sömnig än men hoppas verkligen jag kan sova sen. 

Logga in för att skriva en kommentar.