icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747601
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
22 november 2020 22:28
2

Vad har varit bra idag?

* Hade tvättstugan "hela dagen" nästan från 9-17 och tvättade massor av tvätt som inte varit akut men behövs fixas "någon gång" tex dukar, mm och kläder som färgar och måste tvättas separat. Fick mycket tvättat, känns bra. (detta var egentligen tvärt emot de tips jag börjat följa för där ska man istället göra lite varje så att det inte blir för jobbigt men jag har ju gemensam tvättstuga och då är det inte lätt att tvätta lite varje dag som den metoden rekommenderar)

* Bytte gardiner och satte upp julgardinerna (röda) sen jag tvättat dem. Tvättade de andra också.

* Städat lite och plockat undan en del av tvätten (blev så mycket så har inte hunnit allt) 

* Ringde till Jysk och beställde en ny ribbotten till sängen. Det gick att få levererat till närmaste ställe för paket, dvs Ica, och de sa det tar 1-4 arbetsdagar. Hoppas det stämmer. Att jag inte kommit på det förut. Jysk ligger långt utanför stan och jag har ingen bil och åker ju helst inte buss nu i Corona-tider. Velat fixa sängen i flera år för den har börjat att knarra så enormt men inte blivit av (och jag bor ju inte här på heltid heller så då har det periodvis blivit bortglömt)

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett lite på play

* Gick och handlade ikväll när det är lite folk i butiken och fick tag på några bra erbjudanden

* Ringde till dejten ikväll

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 nov 2020 22:44
  Bella50

  Oj, vad du varit igång idag. Du får vila dig imorgon istället ,👋👋

 • 23 nov 2020 07:27

  Tack, ja, blev lite mycket och hade behövt vila lite mer men jag kände jag behövde passa på när jag hade tvättstugan och hade tur få två pass i rad. 

  Idag jobbar jag men jag ska försöka ta mig en promenad och sen vila i kväll istället. Inga möten idag i alla fall vad jag vet. Annars är det zoom-möten i tid och otid när man jobbar hemma nu i Corona-tider. Ha det så bra idag 😊 

  Senast uppdaterad 23 nov 2020 07:28

Logga in för att skriva en kommentar.