icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1875328
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
18 november 2020 00:10
2

Vad har varit bra idag?

* Promenerat totalt en timme 30 minuter

* Sol 

* Såg 2 rådjur i skogen

* Pratade med dejten i telefonen

* Pratade med en barndomskamrat i telefonen

* Städat 15 minuter

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett några avsnitt av serie på play

* Fick blommor med bud även idag, jättefina 😊 blev en liten samling med buketter nu, 3 st totalt 

* Kom mig äntligen för att göra felanmälan till hyresvärd om en kontakt som inte funkar i köket. Trodde det var själva lampan som gått sönder men testade först en annan lampa i samma uttag men ingen av dem tänds.

* Felaanmälde även en grej i tvättstugan 

 

Gillar

Kommentarer

  • 18 nov 2020 07:48
    pralin

    du ligger i hör jag.heart

  • 20 nov 2020 11:47

    Tack, nja.vissa dagar får jag mer gjort så det är ju bra :)

Logga in för att skriva en kommentar.