icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1571102
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
13 november 2020 23:54
3

Vad har varit bra idag?

* Hade tagit semester idag då fyllde jämnt igår. Nu uteblev mitt helgbesök tyvärr så jag blir ensam hela helgen men skönt vara ledig en extra dag ändå.

* Sol 

* Kom spontant på att jag ville hitta på något ändå så jag ringde och hyrde en bil och åkte iväg på en tur halva dagen, gjorde inget speciellt men körde bland annat till ett fint vattenfall. Fick helgpris på bilen så jag har den hela helgen.

* Spelade musik i bilen

* Fick blommor idag från jobbet via blombud, de måste tagit fel på dag. Fina blommor.

* Gjort hjärngympa via app

* Sett lite på play ikväll 

Gillar

Kommentarer

 • 14 nov 2020 07:34
  ubbyisis

  Grattis för sent yes Bra idé med hyrbilen. Önskar dig en mysig helg med massor av bra musik under bilturerna!

 • 14 nov 2020 09:11

  Grattis i efterskott! Jag tycker det var starkt av dig att hyra bilen. Ett av mina mål är att få energi att göra det JAG vill göra och inte bara lita på när andra vill/kan göra något. yes

 • 14 nov 2020 09:42

  Tack så mycket ubbyisis och smaka! 😊

  Klart det inte är lika kul att åka på utflykt själv men vad ska man göra. Kul att hitta på något ändå och göra något annat. Besöket blev inställt akut samma dag så jag hann ju inte fråga nån annan som eventuellt känt de vågat hälsa på (jag har ju varit mer eller mindre isolerad länge så jag är nog ingen risk) eller snabbt boka in nån annan egen aktivitet. Jag har tidigare åkt på långresor när jag fyllt jämnt, jag gillar resor  och värme, men iår har man ju inte kunnat åka någonstans. Kanske senare när nu Corona försvinner men det känns ju inte som det händer snart. Jag har faktiskt åkt på långresorna själv också tidigare när jag fyllt jämnt. Jag har inte känt någon som kunnat ta ledigt så länge då jag varit borta över en månad. Men jag har lärt känna folk på resan och det har varit kul. 

  Senast uppdaterad 14 nov 2020 09:43

Logga in för att skriva en kommentar.