icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1055198
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
2 november 2020 22:14
3

Vad har varit bra idag?

* Ätit nyttigt

* Bakade en kaka på lunchen inför födelsedag nästa vecka

* Har städat 15 minuter

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett lite på play

* Pratat med en barndomskamrat i telefonen

* Insett att en annan vän tar så mycket energi vid våra telefonsamtal så jag har minskat ned på dem. Jag behöver vila mer och inte bli extra uttröttad av telefonsamtal.

* Idag har de installerat toalettstol och den ska gå att börja använda imorgon. Äntligen efter 9 veckor!

* Har tänt ljus. 😊 

Kommentarer

 • 3 nov 2020 12:19
  Tita

  Skönt att du snart har badrummet i ordning! Jobbigt att ha rörigt runt dig då du behöver lugn och ro!

 • 3 nov 2020 18:06
  pralin

  ja såna människir  som tar  energi finns över allt.   Där för  är  de  lika bra var som de  är kanske.  Ha en bra kvällsmiley

 • 3 nov 2020 22:09

  Tack Tita, ja, jag hoppas det blir färdigt snart. Idag kom ingen heller, går så långsamt. De kommer hipp som happ, ibland dröjer en vecka. Tyvärr har de gjort flera fel också som jag upptäckt, tex fuskmålat taket, så det är jobbigt och tar ju ännu längre tid åtgärda. Vissa saker vägrar de fixa tex hade jag uttag för tvättmaskin men det vägrar de sätta dit igen. Så dåligt.

   

  Ja, pralin. Jag gillar ju den här kompisen också men hon fått rutin ringa nästan varje dag, långa samtal på flera timmar, och pratar nästan bara om sina problem och jag känner att just nu orkar jag inte med det.

  Tack detsamma! 😀 

  Senast uppdaterad 3 nov 2020 22:11

Logga in för att skriva en kommentar.