icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1835089
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
27 oktober 2020 19:42
2

Vad har varit bra idag?

* Ätit sunt

* Promenerat totalt ca en timme

* Sol

* Hade samtal med samtalsstöd på vårdcentralen om min utmattning, hoppas det är en bra kontakt, första gången 

* Pratat med en kompis i telefonen. Haft en paus på flera veckor då jag inte orkat prata med någon kompis då jag känt mig så utmattad men idag kändes det lite bättre 

* Rensat 30 minuter bland gamla pappershögar, uppdelat i mindre pass 

* Gick ärende och köpte bland annat värmeljus och andra saker jag behövde och köpte även julkort, julpapper och etiketter så jag är lite förberedd 

* Var även på loppis och köpte inte mindre än 5 böcker till mig själv, 3 inom psykologi som jag tycker är intressant och 2 små roliga böcker med lilla fruntimret. 

* Tog flera pauser efter vägen, bra med "medvetna" pauser så jag inte blir för trött 

* De har kommit ett steg närmare i badrumsrenoveringen idag, våttapeter är uppe på väggarna så nu börjar det se ut som ett rum. Hoppas det är klart i slutet av veckan. 

* Vilat 

* Gjort lite hjärngympa via app 

* Sett lite på play 

 

Kommentarer

 • 28 okt 2020 12:25
  pralin

  hoppas du får till de med ditt göro mål.  Här går de  sakta me de mesta,vet inte  vad  man  ska  få energi i frånheart

 • 28 okt 2020 21:46

  Tack, det går långsamt framåt i alla fall. Ja, jag har också problem med energi och ork tyvärr. Blir ännu värre när det strular som med denna renovering pga vattenläcka som nu tagit ca 2 månader och ännu inte klart.

  Pepp, pepp! 

  Senast uppdaterad 28 okt 2020 21:47

Logga in för att skriva en kommentar.