icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1246025
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
16 oktober 2020 22:17
4

Vad har varit bra idag?

* Var på mindful yoga

* Promenerat totalt 2 timmar

* Såg 5 rådjur 

* Umgåtts med mamma i eftermiddag och kväll

* Syrran kom också ikväll

* Gjort lite hjärngympa via app

Tillägg 

* Fick beröm idag, instruktören från spinningen dagen innan sa till mig att jag varit så ovanligt duktig på spinningen för att vara första gången, det var ju snällt sagt. Hon pratade ett bra tag om det och det var ju roligt att höra. 

Gillar

Kommentarer

 • 16 okt 2020 23:12
  Bella50

  Är du hos mamma på helgen..och tillbaka på måndag?

 • 17 okt 2020 07:52

  Nej, det var tyvärr bara mån-fre den här sista omgången, sk uppföljning. Alldeles för kort kände jag, hann inte varva ned. 

 • 17 okt 2020 11:28
  Bella50

  Hoppas du får komma tillbaka om du skulle behöva det. Bäst om inte förstås.👍

 • 17 okt 2020 22:10

  Ja, fast då behövs ny remiss, får man nog tyvärr inte direkt. Jag skulle gärna dit igen på stört.. Verkligen bra ställe och tyvärr håller utmattningen i sig, är segt att komma igen. Men jag glad jag fick möjlighet att vara där flera omgångar iår.

Logga in för att skriva en kommentar.