icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1835057
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 oktober 2020 20:55
6

Vad har varit bra idag?

* Åter på uppföljning på rehabiliteringsprogram denna vecka, lugn start idag

* Kul återse många i gruppen igen

* God, sund mat, frukost , lunch, middag

* Promenerat 40 minuter i vacker omgivning

* Har samma rum som tidigare, som att komma hem 

* Läste lite i en bok på rummet 

* Vilade och sov till och med en timme på eftermiddagen, ovanligt för mig men bra då jag har problem med sömn. Trivs så bra här och så lugnt och tyst. 

* Var på avslappningspass 

* Var på ett pass där man både sjunger och ritar och skriver  Jag gillar att sjunga.

* Gjort lite hjärngympa via app 

* Mest mobilfri tid och jag ser varken tv eller på play här 

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 okt 2020 07:25
  Bella50

  Verkar härligt...har tyvärr missat att du åkt dit igen 😬

  Njut av detta lugn 👍

  Senast uppdaterad 13 okt 2020 07:26

 • 13 okt 2020 23:12

  Tack, ja det är härligt. Du har inte missat, jag har inte skrivit här på över en månad. Inte orkat.

 • 14 okt 2020 08:06
  Bella50

  Okej...oavsett så kanske det kom lägligt nu.👍

  Jag hinner inte vara inne här lika ofta längre...men var sak har sin tid.

  Njut av vistelsen 👍

  Senast uppdaterad 14 okt 2020 08:06

 • 14 okt 2020 18:01

  Det låter som en bra plats!! 

  Jag blev nyfiken på vad det är för app med hjärngympa. Svara när du orkar. Ingen brådska 💜

 • 14 okt 2020 22:09

  Tack Bella,  ja det är bra! 

  JeJa75, jag kör två appar varje dag ,Peak och Lumosity. De ger en ett visst antal spel per dag. Sen kan man spela om om man vill. 

  Senast uppdaterad 14 okt 2020 22:11

 • 16 okt 2020 09:08

  Tack jag ska kolla upp dem. 

Logga in för att skriva en kommentar.