icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747630
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
15 augusti 2020 21:16

Vad har varit bra idag?

* Minus på vågen

* Sov rätt bra

* Tvättat 5 maskiner med tvätt

* Försökt få bort en fläck på ett lakan, inte helt borta än men skam den som ger sig, provat massa kurer

* Fick veta att jag fått en gratis playtjänst i ett år genom Tele2, vad bra

* Sett lite på play

* Pratat med killen från dejtingsidan, trevligt

* En äldre man, tydligen en granne, började prata med mig nere vid tvättstugan, trevligt

* Gjort lite hjärngympa via app

* Bar iväg en golvlampa till soprummet som jag inte kommit mig för att slänga då jag tyckte den var fin och funkade men foten gått sönder så den går inte att ha kvar ändå. Bra jag tog tag i det 

* Ikväll började även en främmande tjej att prata med mig ute på gården och pratade länge, trevligt. Vet inte vad som hänt idag när 2 främlingar börjat prata med mig här hemma vid huset. Har typ aldrig hänt förut. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.