icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1872178
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
27 april 2020 19:33
2

Vad har varit bra idag?

* Promenerat totalt en timme

* Mobilfri promenad 

* Ringde flera akuta ärenden 

* Lade in en extra räkning för utbetalning 

* Gjort lite hjärngympa via app 

* Gjort avslappningspass 

* Köpte tulpaner 

* Sett lite på play 

Gillar

Kommentarer

  • 28 apr 2020 07:06
    Bella50

    Låter som du har fått en rutin för hjärnan👏👏

  • 28 apr 2020 20:32

    Ja, precis, jag kör dessa spel varje dag och enligt dem har mina prestationer förbättrats. Nu vet jag inte om det bara betyder att ju mer man tränar på en sak så blir man ju bättre eller om det förbättrar hjärnan, minnet osv överlag men jag hoppas på det senare också.

Logga in för att skriva en kommentar.