icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1833927
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
19 februari 2020 21:12
4

Vad har varit bra idag?

* Promenerat totalt 40 minuter

* Packat totalt ca 3 timmar uppdelat i mindre pass (och kan bli mer innan dagen är slut)

* Tvättat 3 maskiner och tvättmaskinerna är lagade i tvättstugan..

* Vilat en stund i alla fall

* Sett några avsnitt av serie på play

* Så glad för kunde äntligen ladda ner swish och mobilt bank id igen, haft problem med mobilen så det inte funkat på länge

* Var på massage via jobbet imorse 

Gillar

Kommentarer

 • 20 feb 2020 08:03
  Bella50

  Ta det lite lugnt så du inte blir sjuk bara.

 • 20 feb 2020 21:28

  Har varit tvungen nu flytta och städa ut, nöden har ingen lag och jag har ingen som kan hjälpa mig tyvärr, ja flytthjälp beställde jag men resten måste fixa själv. Jag har dock blivit väldigt slut, tur jag ska iväg till hälsohemmet igen... Men inte den bästa uppladdningen för det, pressa sig så här men vad ska jag göra. Nu flytten gjord iaf. 

  Senast uppdaterad 20 feb 2020 21:29

 • 21 feb 2020 06:16
  Bella50

  Vad härligt att du är på plats. Ta't som det kommer med resten och njut av Hälsoresan.❤️

 • 21 feb 2020 14:06

  Tack! 😊 

Logga in för att skriva en kommentar.