icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747551
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
18 februari 2020 22:20
3

Vad har varit bra idag?

* Promenerat totalt 40 minuter

* Packat ca 1,5 timme uppdelat i mindre pass

* Insåg att blir jobbigt för mig klara flytten själv så bokade flytthjälp så får hjälp bära och köra grejerna. Ju extra jobbigt pga utmattningen, ett under jag klarar packningen men gör bara en del varje dag. 

* Tvättat 3 maskiner

* Bra fanns en extra tvättid ikväll då maskinerna strulade så allt tog dubbel så lång tid och fick tvätta om då de stannat utan centrifugering och fullt med tvättmedel, sköljde inte riktigt. 

* Vilat lite 

* Sett några avsnitt av serie på play 

Gillar

Kommentarer

 • 19 feb 2020 07:24
  Bella50

  Flyttar du allt till nya lägenheten den här gången? 

 • 19 feb 2020 09:33

  Lycka till med flytten! Bra att du har flytthjälp. 

 • 19 feb 2020 17:35

  Bella,, det en flytt på arbetsorten så blir samma sak tyvärr, har kvar ordinarie bostad då det bara är ett litet krypin jag hittat. Jag ville inte flytta nu men måste pga hyresvärdens nya krav.

  Tack JeannieO, ja, skönt att få hjälp med det. 

Logga in för att skriva en kommentar.