icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1837343
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
21 april 2018 04:36
4

726. Vad har varit bra idag?

* Ätit sunt

* Promenerat totalt 2 timmar 35 minuter

* Sommarvärme idag, 22-24 grader

* Åt lunch med en kompis och vi satt ute

* Flexade, gick lite tidigare från jobbet idag

* Härligt att promenera ute nu när fåglarna kvittrar för fullt, bäckarna porlar och snön äntligen har smält

 

Gillar

Kommentarer

 • 21 apr 2018 07:29

  Godmorgon, är du morgonpigg, går och lägger dig sent eller kan du inte sova Mosel? 4.36!!?

  Vilken skön dag med mycket utevistelse! Använder du stegräknare när du promenerar? Hur ser dina omgivningar ut när du går 2,5 h? Skog,stad?

  Önskar dig en lika bra dag idag!☀️☀️☀️

 • 21 apr 2018 21:01

  Tack! Hoppas du haft en bra dag också!
  Jag har lite svårt att sova så jag vaknar tidigt ibland. Jag går i skogen, har ett naturreservat bakom knuten. smiley
  Nej, jag har ingen stegräknare. Jag räknar bara tiden jag går oavsett sträcka. Ibland går jag och ibland joggar jag delvis. Jag går inte alltid allt på en gång utan jag promenerar flera gånger per dag och adderar tiden. Vardagar promenerar jag till jobbet också.

 • 21 apr 2018 22:11

  Så underbart det låter att orka gå så mycket. Får du ont eller bara vanlig träningsvärk eller inte alls?

  Vi var ute 60 minuter i skön varm vind.

 • 22 apr 2018 21:26

  Jag är van så jag får inte ont/träningsvärk. Ja, det är härligt  😀 

Logga in för att skriva en kommentar.