icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745618
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
24 januari 2020 21:56
4

Vad har varit bra idag?

* Ledig

* Vilat

* Så enormt stressad tyvärr så har försökt olika saker för att varva ner

* Tog en sakta promenad i skogen en timme 50 minuter och utan mobil och försökte med mindfulness, vara mer i nuet

* Lyssnat på lugn musik på you tube och haft den på i bakgrunden  vackra naturbilder

* Sjöng en stund, kommit på att det är bra sätt att vila hjärnan på.. Kollar texter och musik på you tube. 

* Tackade nej till att träffa kompis pga jag är så extremt stressad och slut, bra att jag valde vila

* Har kollat bostadsannonser och svar, några som jag ska kolla på närmaste dagarna 

* Pratade med en ny kille ikväll från dejtingsida och vi ska ses imorgon (den förre som kändes så lovande, han har slutat höra av sig, bara sporadiskt sad

Gillar

Kommentarer

 • 25 jan 2020 07:01
  Bella50

  Att du orkar dejta mitt i allt med flytt och oro?

  Bra att du tog dig " egentid" i skogen.

 • 25 jan 2020 07:51

  Ja, haha, men det är bra att tänka på annat en stund. Det var ett av tipsen också från min vistelse på hälsohemmet, att varva olika typer av återhämtning (inte tex bara promenader även om det är bra ) och tex också finna sånt som får en på andra tankar en stund.

  Ja, det var skönt med mobilfri tid i skogen! Ska göra nån version av det idag också. 

 • 25 jan 2020 10:08
  gittan52

  Har du börjat jobba "på riktigt" igen?

 • 25 jan 2020 21:00

  Gittan, det gjorde jag redan i somras på 25 procent men gör typ inget... Orkar inte mer än gå dit och vara där. Fk tvingar en till det för de anser ju att man bara får vara sjuk i 180 dagar... Jag mår ju tyvärr inget vidare men tar en dag i sänder. 

Logga in för att skriva en kommentar.