icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747573
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
23 januari 2020 20:24
6

Vad har varit bra idag?

* Promenerat totalt en timme 10 minuter

* Pratat med en barndomskamrat i telefonen

* Sett lite på en serie på play

* Var och tittade på ett rum som hyrs ut. Trevlig dam som hyrde ut. Nu jag i valet och kvalet för rum verkar bra och så men galet lång resväg till jobbet, enkel väg drygt en timme. Blir ju jobbigt men kommer jag hitta något annat? Är orolig för måste flytta inom en månad .

* Gjorde egentligen igår men glömde skriva : lagade en blus, sydde fast ett "snöre" i midjan som hade gått av. Som tur var hade den gått av på ett bra sätt, lätt att sy fast.

* Köpte ett hänglås. Tänkte kan vara bra till skåpet på gymmet där jag vill börja..

* Ringde ett ärende 

Gillar

Kommentarer

 • 24 jan 2020 06:42
  Bella50

  Fattar ju att det känns lite " bråttom" men tänk om du hittar nåt närmare sen...flytt igen🤔

  Att det ska vara så svårt med boende?

 • 24 jan 2020 06:51

  Ja , ju det som är frågan. Hittar jag något annat och lika bra. Särskilt då jag är utmattad så är det ju inte det bästa att behöva åka buss och tåg 2 timmar om dagen.. Idag går jag till jobbet.. Ja, det ett elände med boende här. Har tittat nu på 4 rum (vill helst ha lägenhet som nu men det ännu mer omöjligt hitta..) men jag har aldrig varit först i kö förrän på detta igår och hon sa att hon ville hyra ut till mig om jag ville ha det. Fick "några dagar  på mig att ge besked. Så jobbigt... 😔 

 • 24 jan 2020 06:55
  Bella50

  Jag fattar...du får ta dig en " funderare". Kan du använda restiden till nåt meditativt?

 • 24 jan 2020 07:06

  Jag tänkte det först och ville testa igår men det var svårt  Fast jag hade hörlurar så var det jättejobbigt för det ju så surrigt på pendeln, mycket folk och då åkte jag ändå inte i "rusningstrafik" igår. Jag har blivit så överkänslig mot ljud och surr och sånt. Jag hörde inte ens den lugna musiken i hörlurarna, det överöstades och jag kan ju inte ha på max så jag förstör hörseln också. Hej och hå. 

  Senast uppdaterad 24 jan 2020 07:06

 • 24 jan 2020 07:21
  Bella50

  Då blir det ju stressande i alla fall...🤔

 • 24 jan 2020 11:03

  Ja.. Nog ingen bra idé.. Jag blir så orolig för allt det här och sover ännu sämre. Så typiskt att det blev att jag måste flytta på kuppen. 

Logga in för att skriva en kommentar.