icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747603
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
15 januari 2020 23:01
2

Vad har varit bra idag?

* Fick ta blodtryck och ta blodprov imorse (diabeteskoll) och allt är bra, det visste jag egentligen redan för tagit prover i höst men ju skönt höra ändå

* God frukost, lunch och middag även idag och ätit och surrat lite med de jag lärt känna lite här 

* Var på ett core-pass (kortare pass men ändå) 

* Varit på två föreläsningar idag, en om fysisk aktivitet och en om mindfulness

* Var på medicinsk yoga

* Hade ett samtal med en psykolog, och det bådar gott för nästa omgång, då ska åter hit

* Promenerade totalt 55 minuter

* Var så fullt schema idag och jag ville hinna ut och promenera också, kände att jag ville ut. Blir jobbigt sitta så länge också. Hann bara gå 40 minuter först mellan de olika inbokade grejerna men gick en kvart till ikväll i ett elljusspår medan väntade på att kompisen skulle hämta mig

* En kompis som jag inte sett på länge råkar bo här i närheten så hon hämtade mig ikväll och jag hälsade på dem en sväng, trevligt

* Var lite väl späckat schema idag, kände mig lite stressad. Ikväll när kom åter från kompisen har jag bara vilat, är harmoniskt 

Gillar

Kommentarer

  • 16 jan 2020 09:13
    Bella50

    Du har det gott...det är viktigast👏👏

  • 16 jan 2020 21:51

    Tack, ja, det toppen här 😊 

Logga in för att skriva en kommentar.