icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745669
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
14 januari 2020 20:23
3

Vad har varit bra idag?

* God frukost, lunch och middag, åt med dem jag träffade igår. Mest vegetariskt men var fisk i alla fall idag. Allt jättegott. 

* Var en föreläsning om kost

* Promenerade totalt en timme 10 minuter

* Var ruggigt väder och började snöa på promenaden men det var fint för singlade stora snöflingor

* 20 minuters andningsövning, typ mindfulness

* Testade att bada ikväll, varm bassäng  Jag ju varit allergisk mot klor men inte testat på kanske 15 år. Det var så skönt och jag var i en halvtimme fast tänkt kortare. Fick klåda och lite utslag sen men det är det kanske värt..? Vet inte om kan bli sämre eller vad händer. Skulle ju vilja bada lite varje dag här.. Förr för 15 år sen blev jag illröd över hela kroppen och sved som eld.

* Nu ligger jag på rummet och vilar och bara är. Skönt men lite jobbigt att så lyhört och nån rumsgranne surrar så högljutt, det ekar och kommer in röster genom nån ventilation i mitt rum.. Hör dem prata och skratta högt, var likadant igår kväll. 

Gillar

Kommentarer

 • 14 jan 2020 21:17
  Bella50

  Har du några hörlurar eller öronproppar?

  Annars får du väl " klaga" hos arrangören...påpeka det lite fint så de kan ta upp det vid nån träff i gruppen.

 • 15 jan 2020 17:20

  Tack för bra rubrik och bloggtext. Du inspirerar med att vara så aktiv. Hoppas du får hjälp med de röster du hör på rummet genom ventilen. 

 • 16 jan 2020 05:04

  Tack! 😊

  Jag har inte kunnat lokalisera var ljudet kom ifrån, om nerifrån eller vad. Ikväll hörde jag dem bara en stund. Jag har inga öronproppar eller hörlurar med mig och tycker det är obekvämt om jag ska vila/sova med det då jag inte är van det. Jag har också funderat på att be att få byta rum men då rummet annars är så bra, förmodligen ett av de bästa, så har jag inte bett om det. Jag funderar på att säga till kontaktpersonen att de väl kan informera allmänt på infomöte om att det är lyhört och att man ska visa hänsyn. Jag vet ju inte själv var ljudet kommer ifrån, hör ju uppåt 3 personer prata tillsammans, funderar på om det kan vara något allrum eller liknande på bottenplan för det är kanske inte sannolikt att någon bjuder in flera stycken på rummet. Jag hoppas det ordnar sig. 

  Senast uppdaterad 16 jan 2020 05:06

Logga in för att skriva en kommentar.