icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1570812
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
13 januari 2020 20:48
3

Vad har varit bra idag?

* Mamma fixade frukost och sen "skjutsade" hon mig dit jag ska vara denna vecka på rekreation/rehabilitering. Dvs jag körde men hennes bil.

* Känns jättebra på plats

* Fick trevligt rum

* Infomöten, fick scheman och rundtur

* Jättegod vegetariskt lunch och middag

* Promenerade en timme i vacker omgivning

* Vacker, röd himmel innan solen gick ned

* Träffade lite andra gäster att surra lite med

* Var på avslappning 30 minuter

* Nu ligger jag på rummet och bara vilar och är, bestämt att inte starta nån serie eller nåt utan bara vila och njuta av annan miljö 

Gillar

Kommentarer

 • 13 jan 2020 23:43
  biggan1e

  Det låter verkligen bra. Fint rum, härlig vegetarisk mat, lite sociala kontakter och därtill avslappning för att inte tala om promenaden och den vackra solnedgången. Jag hoppas att det blir en stor hjälp för dig.yes

  Senast uppdaterad 13 jan 2020 23:49

 • 14 jan 2020 06:56

  Tack Biggan! 😊 

 • 14 jan 2020 07:55
  Bella50

  Åh, vilken härlig start på året. 👏👏

Logga in för att skriva en kommentar.