icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615752
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
8 november 2019 21:28
2

Vad har varit bra idag?

* Sov ganska bra

* Promenerat totalt 40 minuter 

* Vilat

* Sett några avsnitt av serie på play

* Gjorde några ärenden via internet 

* Glömde skriva igår att ett trevligt par hjälpte mig hitta till läkaren igår, jag hittade inte

* Glömde också skriva igår att jag själv hjälpte en kvinna som ropade på hjälp och skulle gå in i en låst portuppgång och behövde hjälp slå in koden för att få upp dörren då hon inte såg riktigt

* Idag kom vaktmästaren (igen), glömde nog skriva det också, fått strömlöst flera gånger senaste veckan, som de tror är pga spisen så de sa använd inte den och idag kom han förbi med en spisplatta jag får låna över helgen. Mycket trevlig och han pratade länge liksom förra gången.

Gillar

Kommentarer

  • 9 nov 2019 07:21
    Bella50

    Du är säkert ochså trevlig och tillmötesgående...då brukar det bli bra möten.😃👏

  • 9 nov 2019 19:58

    Tack, ja, det tycker jag att jag är men inte alltid man bemöts trevligt tyvärr, men desto gladare blir man när det sker 

Logga in för att skriva en kommentar.