icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613241
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
25 oktober 2019 19:26
3

Vad har varit bra idag?

* Skönt vakna hemma

* Vilat

* Städat 10 minuter

* Glömde skriva igår att jag fått brev att fått plats och blivit kallad till ett program som startar med en vecka på ett hälsohem pga min utmattning om några månader (synd så lång väntetid 8-9 månader)

* Sett lite på tv 

Gillar

Kommentarer

 • 26 okt 2019 07:52
  Bella50

  Du låter ganska nöjd iaf. Ha det bra nu😃

 • 26 okt 2019 11:15
  ulla165

  Du finns i luntorna! de har inte glömt bort dig!

  Ha en trevlig helg❣

 • 26 okt 2019 16:13

  Ja precis, jag väntat ett halvår nu och nu meddelade de att jag får en plats och kan komma om ca 2,5 månad, så ju bra det kommit så långt iaf.

  Trevlig helg! 

  Senast uppdaterad 26 okt 2019 16:14

Logga in för att skriva en kommentar.