icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1835091
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
23 augusti 2019 20:59
6

Vad har varit bra idag?

* Ätit sunt

* Minus på vågen

* Sovit ganska bra inatt 

* Gjorde några ärenden

* Var till sjukgymnast som slog fast att jag haft tur med tanke på sån kraftigt smäll. Även meniskel,  ledband osv, allt verkar ok! Jag så glad! Hon sa dessutom jag kan gå och jogga som vanligt!

* Härlig långpromenad och jogging i skogen ikväll, första på 2 veckor när jag föll och skadade knät 

* Promenerat totalt en timme

* Joggat en timme

* Sett ett avsnitt av serie på play

* Pratat med en barndomskamrat i telefonen

* Pratat med en kompis i telefonen

* Jag ser nu i spegeln att jag ser smalare ut i ansiktet och jag känner mig plötslig också mycket lättare, vilket jag är, ca 18 kg sen i våras

* Fick tips om magnesium och köpte det för att testa bli piggare 

Gillar

Kommentarer

 • 23 aug 2019 23:05
  koppen

  Ja, 18 kg är mycket, det måste både synas och kännas! 👏

  Så skönt att det inte blev något allvarligt med benet.

 • 24 aug 2019 08:32

  Tack, ja det var tur. Ja  18 kg är en del men när man går ned successivt så känns det inte direkt. Men ibland känns det skillnad också bara det senaste kilot. Plötsligt får man en "lätt" känsla. 

 • 24 aug 2019 09:41
  pralin

  så härligt  de låter både med din skada o vikt. smiley

 • 24 aug 2019 12:35

  Tack!  Ja smiley

 • 27 aug 2019 19:17

  18 kg! Wow! Jag hade också svårt att se nån förändring på mig själv innan jag gått ner ungefär lika mycket,

 • 27 aug 2019 21:03

  Tack, ja alltså jag sett förändring men känslan av att vara lättare kommer ibland över mig,vid viss vikt  som en sorts puckel som jag kommer över och vips känner jag mig så lätt! 

Logga in för att skriva en kommentar.