icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1832885
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
18 juni 2019 19:10

Vad har varit bra idag?

* Ätit sunt

* Minus på vågen

* Sol 

* Nöjd för att jag senaste veckan tror jag det är och även idag gjort en god och mättande sallad hemma till lunch

* Promenerat totalt 2 timmar 40 minuter 

* Pratat med en barndomskamrat i telefonen 

* Gjort två ärenden 

* Såg två harar imorse

* Såg en till hare ikväll, mitt utanför köksfönstret 

* Fick se en trevlig överraskning idag på mitt bankutdrag, en inbetalning från Skatteverket. Jag hade ansökt om skattereduktion i deklarationen av en anledning och visste inte riktigt om jag uppfyllde kraven och om de skulle godkänna men tydligen gjorde de det för en lite högre summa pengar var insatt på mitt konto

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.