icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
9 juni 2019 21:06
2

Vad har varit bra idag?

* Sov ganska bra

* Ätit sunt

* Som igår satt jag ute länge idag/eftermiddag i solen och skuggan varvat (bakom huset vid skogsbrynet med fåglar som kvittrar högt) tog det lugnt (fikat, läst och filosoferat) hade inte mobilen med mig utan låtit dagen gå utan att bry mig om tid eller meddelanden. Lugnt och harmoniskt. 

* Läste flera kapitel i boken och lycklig är jag för till sist efter lång period av utmattning har jag lyckats läsa ut en bok (fått svårt fokusera av hjärntrötthet och inte kunnat läsa långa texter och böcker som förr). Orkar inte läsa länge nu heller i sträck men kan läsa i etapper. Boken var för övrigt bra och för någon vecka sedan köpte jag en fristående fortsättning på den så jag ser fram emot att fortsätta läsa ute i solen.

* Promenerat totalt 2 timmar 10 minuter

* Tog inte med mobilen på skogspromenaden heller, skönt få time out

* Sett två harar vid två tillfällen idag

* Gick till affären och handlade ikväll, skönt att gå på kväll i lugn och ro. På dagen är det så mycket folk och länga köer på denna affär.

* Pratade med en barndomskamrat i telefonen

* Sett några avsnitt av serie på play

* Städat 15 minuter 

Gillar

Kommentarer

  • 9 jun 2019 21:16
    koppen

    Glad för din skull att du orkar läsa igen. Det ger ju så mycket, och säkert även skönt att känna att du ”kan” igen. 

  • 9 jun 2019 21:20

    Tack! Ja, verkligen skönt och ett steg i rätt riktning. 

Logga in för att skriva en kommentar.