icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
13 maj 2019 19:14
6

Vad har varit bra idag?

* Promenerat totalt en timme 25 minuter 

* Gympade en timme, bas 

* Nöjd att jag gick på gympa trots att det kändes motigt innan 

* Sett några avsnitt av serie på tv 

* Vilat

*  Nöjd att jag tog en kvällspromenad trots att det kändes kallt och motigt

* Härligt att snön tinat mer i spåret i skogen 

Gillar

Kommentarer

 • 13 maj 2019 20:56

  Lade till en kvällspromenad smiley

  Senast uppdaterad 13 maj 2019 20:57

 • 13 maj 2019 21:46
  gasten

  Man känner sig så nöjd med sig själv när man får till det med mycket motion!😀🏃👍

 • 13 maj 2019 22:13
  koppen

  Bra att du verkar ha kommit igång med gympan! 👏 Jag strävar också dit. Bara man får det till en rutin brukar det ju kännas lättare. 

  Senast uppdaterad 13 maj 2019 22:14

 • 13 maj 2019 22:21

  Ja verkligen gasten, och helst när man har en sån där dag när det känns motigt och man ändå kommer iväg. 

  Tack koppen, planen var att gå på gympa två gånger i veckan men nu har jag fått till en gång i veckan i 3 veckor. Det är ju bättre än inget så jag är nöjd ändå. Jag har fått otrolig träningsvärk så jag valde att ta det lugnt. Jag skadade mig ju också flera gånger i vinter och hade både ryggskott och flera muskelbristningar i följd så jag måste försöka att skynda långsamt. 

  Senast uppdaterad 13 maj 2019 22:24

 • 14 maj 2019 07:40
  Arrietty

  Jag ska bara säga att jag beundrar att du håller i med det där "vad har varit bra idag" det känns som om det är flera år nu? Jag tror det fungerar och börjar ofta på en egen cykel men brukar inte vara så ihärdig...

 • 14 maj 2019 11:32

  Tack, ja det är ca 3 år nu med någon liten lucka. Ja , jag tycker det funkar bra för mig att se att trots att mycket kan vara jobbigt och ibland har det övervägande varit dåliga saker, så finns det ändå bra saker varje dag. 

Logga in för att skriva en kommentar.