icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1746717
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
26 april 2019 20:22
1

Vad har varit bra idag?

* Ätit sunt

* Minus på vågen

* Kom ikapp viktminskning sedan Påsk, skönt 

* Ringt några ärenden

* Hämtade ut körkort som jag har förnyat och hade skjutit upp att beställa jättelänge (har ingen bil så kör sällan så blev inte av men behövs ju om inte annat som legitimation och behöver köra ibland) 

* Hittade billig lax så köpte flera förpackningar, det så gott

* Promenerat totalt två timmar

* Två promenader idag 

* Sol

* Satt ute en stund i solen

* Pratade med en kompis i telefonen

* Kompisen sa att hon saknar mig då vi inte setts på snart ett år då vi bor i olka delar av landet (och jag utmattad , ju roligt höra och jag saknar henne också men bra vi kan prata i telefon i alla fall

* Satt ute en stund till ikväll i en park på hemväg från promenad, härligt ute 

* Såg första påskliljor i vår 

* Sett några avsnitt av serie på tv 

* Kom på sent om sider att jag nog kan göra avdrag i deklarationen. Ringde Skatteverket och de "trodde det" så jag ska testa. Hoppas det går. Synd dock de inte kan ge klart besked så jag inte lägger ner tid på uträkningen i onödan. Men funkar det så är det ju bra.

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 27 apr 2019 11:37

    Jag tror de ska ta bort det i Sverige också om några år. Synd för det ju enkelt att det samtidigt är legitimation men tydligen är körkort lätt att förfalska (Har de kommit på nu... ). Då får man skaffa ett separat id-kort. Jag använt pass som legitimation sedan körkortet blev stulet men det känns inte bra att nöta på det och ännu sämre om man tappar passet (känns inte bra att bära det på sig varje dag). 

    Senast uppdaterad 27 apr 2019 11:59

Logga in för att skriva en kommentar.