icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1200787
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
24 mars 2019 19:03
4

Vad har varit bra idag?

* Promenerat totalt en timme 10 minuter

* Pratat med en kompis i telefonen

* Sovit i eftermiddag (på gott och ont, sov för länge) 

Gillar

Kommentarer

 • 24 mar 2019 19:20

  Att sova en stund på dagen är så himla skönt! Hoppas det inte påverkar din nattsömn. smiley

 • 24 mar 2019 20:55
  Dharma58

  Aldrig fel med Siesta!

 • 25 mar 2019 06:35

  Jag har inte sovit på dagen på flera år. Jag har sömnproblem och sover få timmar på natten. men det kan nog vara bra att få sova lite extra en gång. Sov skapligt inatt trots sov på dagen.

 • 27 mar 2019 06:37

  Jaså, jag har inte Allers men ska se om jag kan se den. Jag har inte orkat att följa planen konsekvent. Jag kanske testar igen men jag tyckte det var så jobbigt att vara uppe till kl 01 och jag blev övertrött så kunde inte ens somna då. 

Logga in för att skriva en kommentar.