icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1200762
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 mars 2019 21:59
4

Vad har varit bra idag?

* Fick positivt besked att cellprov inte visar några cellförändringar nu nästan ett år efter operationen så det ser ut som de fick bort allt. Tack och lov. Jag minns skräcken för ett år sedan och den obehagliga operationen. Jag är tacksam att det gick bra ändå. 

* Sol

* Vilat

* Glad att tv:n är hel. Den tvärslocknade nämligen igår och då timme efter timme gick utan att den gick igång (om hade varit något tillfälligt fel eller arbete) så trodde jag till sist att den hade gått sönder. Efter nästan ett dygn så startade den idag så det var nog något arbete ändå. Konstigt de inte meddelar eller skriver på hemsidan eller Facebook (jag kollade ) om de stängt av eller om något hänt. Skönt iaf jag har något sysselsätta mig med i brist på annat. 

* Såg några avsnitt av serie på tvn när den kom igång och på play. Jag har börjat se "en plats på landet". Husvisningar för folk som vill köpa nytt hus i England. Fina omgivningar och trevligt och harmoniskt program. 

* Sov lite bättre inatt

 

Gillar

Kommentarer

 • 20 mar 2019 22:05
  paloma

  Vad skönt att du fick så bra besked på ditt cellprov👍

 • 21 mar 2019 10:41

  Tack, ja det var skönt. 

  Jaså LissaLo, ja jag tycker programmen lite trevliga , kul se omgivningarna också. 

 • 21 mar 2019 16:07
  Monqi

  Underbart besked heart

 • 21 mar 2019 19:42

  Tack heart smiley

Logga in för att skriva en kommentar.