icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

548264
Tredje gången gillt. Har gjort detta två gånger förut, första gången började jag i sep 2013 att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normaltvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i april 2018 och har nu i juni 2018 gått ned drygt 10 kg och har 8 kg kvar till min målvikt. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här:http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för två år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är att springa för tredje året hösten 2018 och kanske till och med vara lite snabbare?! :)
6 december 2018 19:44

Vad har varit bra idag?

* Vilat

* Promenerat totalt 30 minuter

* Var till sjukgymnast. Hon gav mig övningar att göra samt att hon rekommenderade promenader och gympa i den mån jag kan. Något bra är att hon inte tror att jag har ett "riktigt" diskbråck utan är något lindrigare trots allt. Åh, vad glad jag är. Ändå sa hon att det kan dröja upp till 2 månader innan det går över. Jag känner dock stor skillnad nu bara på några dagar så jag är så glad. 

* Sett några avsnitt av serie på tv

* Myst med tända ljus

* Städat/rensat totalt en timme bland flyttlådorna, uppdelat på 10-minuterspass

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.