icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613306
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
17 november 2018 00:53
3

Vad har varit bra idag samt reflektion

* Lagat mat och gjort tårta inför besök/kalas imorgon och diskat, röjt upp efteråt 

* Mamma kom redan i eftermiddag så vi har umgåtts resten av dagen 

* Vi gjorde ärenden på stan, jag körde bil 

* Jag köpte present till pappa (till farsdag i efterskott  

* Bjudit mamma på hemlagad middag och fika

Detta är inget bra som hänt utan en reflektion :

(För mycket göra idag med tanke på morgondagen, inser att jag har så svårt att säga nej  Jag berättar för släkt och vänner att jag mår dåligt men har svårt att insisterar som tex nu att jag inte kan ha besök flera dagar i sträck. Jag blir för utmattad. Det jobbiga är ju att jag vill ha besök men att jag blir så slut så jag inte vet hur jag ska klara en ytterligare dag. Jag måste egentligen lära både mig själv och andra att just nu orkar jag inte, att jag inte ska tänka ok, det går nog för en gångs skull, när de föreslår saker fast jag har berättat hur lite energi jag har. Nu sitter jag här helt slut och undrar vad jag har gett mig in på och har dessutom fått ryggskott, vet inte varför. Som sagt jag tycker ju att det är jätteroligt att få besök men jag måste inse mina begränsningar just nu och det gör jag tydligen inte. Men nu är det som det är denna gång, alla redan på g och jag fick reda på ikväll att resten av min lilla släkt kommer tidigt imorgon. Jag vet alltså att de kommer men fick reda på att de kommer redan på förmiddagen. Hoppas jag får sova. Jag vågar inte ta insomningstabletten för jag brukar bli så seg av den dagen efter och det går ju inte när jag får besök imorgon. Jag ser fram emot morgondagen samtidigt som jag gruvas lite för att jag är rädd att inte orka med. Jag har märkt en sak med utmattningen, att jag oftare blir arg och på dåligt humör och jag vill ju vara glad när de hälsar på mig.) 

Kommentarer

 • 17 nov 2018 07:43
  Bella50

  Var ärlig och berätta samma för dom hur du tänker och mår.

  Det behöver ju inte bara vara DU som gör allting inför en trevlig dag tillsammans.

  Dom hjälper dig nog mer än gärna ska du se. Det viktigaste är att ni träffas

  Pepp och lycka till ✌️

 • 17 nov 2018 08:24
  Tita

  Fyller du år, jämt kanske?? Oberoende hoppas jag att du orkar njuta av samvaron med vännerna!💐

 • 18 nov 2018 01:24

  Tack allihopa! (Ja, jag har fyllt år i veckan, inte jämt) Ja, jag borde lagt upp det annorlunda men insåg det för sent. Tyvärr förstår inte min familj hur jag mår fast jag säger det rakt ut, även idag. Min syster sa först att hon tänkte hjälpa mig med middagen (jag hade ju lagat all mat klar igår men det skulle värmas, ställas fram, dukas, göra sallad mm) men sen gick hon på stan istället och låtsades som ingenting. Min mamma hjälpte mig med disken efter maten. Det var främst innan som det var mycket att förbereda middag och fika för fem personer varav en vegetarian samt städa och greja. När jag tänker efter hade jag nog kunnat köpa mesta mat och fika färdigt men då min släkt bara kommer allihopa en gång per år så tycker jag ju det är kul att bjuda på något jag lagat själv också. Jag borde nog dock ha tänkt om då jag är sjuk. Jag hade föredragit att fokusera på att umgås men det är svårt då de också är inställd på shoppingrunda på stan. Det blev någorlunda ok ändå men jag kände mig snopen då de åkte, kändes som vi knappt hunnit prata fast de varit här hela dagen. Det blir splittrat då man både ska på en massa affärer och samtidigt fixa middag och fika och greja. Jag orkar inte prata så mycket samtidigt med göromål nu när jag är sjuk utan måste göra en sak i taget. 

  Senast uppdaterad 18 nov 2018 01:26

Logga in för att skriva en kommentar.