icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1657917
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
13 januari 2022 20:32
3

Vad har varit bra idag?

* Glad att jag "överlevt" dagen. Denna vecka tuff efter semestern otroligt mycket på jobbet så jag är helt slut.

* Promenerat 20 minuter trots regn

* Gjorde ett ärende

* Pratat med en barndomskamrat i telefonen

* Gjort lite hjärngympa via app

* Kontaktade potentiell arbetsgivare och bad att få intervju via nätet istället pga Corona och de svarade att det går bra. Håll tummarna för mig imorgon 😊

* Fick klart med jobbet att jag inte behöver vara på plats nästa vecka heller pga ökade smittspridningen,  så skönt kan jobba hemma lite till 

Gillar

Kommentarer

 • 13 jan 2022 20:58
  MagganD

  Håller både tummar och tår för morgondagen! Lycka till! 😁👍

 • 14 jan 2022 08:34
  Bella50

  Håller också en 👍för dig 

 • 14 jan 2022 17:16

  Tack så mycket, intervjun gick bra. Skulle få besked inom 2 veckor om blir en andra intervju. 

Logga in för att skriva en kommentar.