icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662023
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
16 augusti 2021 19:51
2

Vad har varit bra idag?

* Kände mig så stressad av att jobba igen trots att det egentligen inte var stressigt, beslutade att köra ett pass  "Hemmagympa med Sofia" 15 minuter och sen Mindful yoga 45 minuter. Stressen avtog ett tag iaf 

* Sett några avsnitt av serie på play

* Sett en film

* Gjort lite hjärngympa via app

* Promenerat ca 15 minuter. 

Gillar

Kommentarer

  • 16 aug 2021 22:45
    Bella50

    Du jobbar väl hemma fortfarande ? Ligger dom på dig hela tiden så DET stressar dig ?

  • 17 aug 2021 22:48

    Ja, jag jobbar hemma ett tag till. Jag har egentligen inte hunnit varva ned i sommar trots 6 veckors semester varav jag mest legat och vilat i 3 veckor. Det var sån stress hela halvåret, chef bryr sig ju inte att jag varit sjuk tidigare och  hotade mig ju och lägger på mig många ansvarsuppgifter och samtidigt har hon ju nedvärderat mitt arbete. Det är alltså dålig arbetsmiljö och väl det som stressar mig mest och hade 2 möten idag som jag gruvades för varav ett där chef var med. Jag behöver hitta ett nytt jobb men vet inte hur. Har sökt men inte fått något. Jag har börjat sova dåligt igen hela sommaren efter allt jobb i vinter/vår. Jag försöker ju ta pauser men jag blir lättare utarbetad också nu än förr. Nu har jag massa nya saker som måste göras hela hösten. Kanske måste jag sjukskriva mig igen. 

    Senast uppdaterad 17 aug 2021 22:49

Logga in för att skriva en kommentar.