icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1273188
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 april 2014 16:38
9

Vad har varit bra idag?

Ett annat tips jag läste och har följt i ca en vecka är att varje kväll skriva ner en lista på vad som har varit BRA med dagen som gått! Det är ett sätt att vara mer positiv och fokusera på det. Man ska BARA skriva ner positiva saker och minst 3 saker. Jag kommer på ganska många bra saker faktiskt varje dag och jag tycker att jag bara på en vecka har blivit mycket mera positiv. En del dagar har inte varit så speciell men när jag sitter och skriver listan så kommer jag på en massa bra saker som hänt, som jag gjort, ja allt möjligt bra med just denna dag :) Det kan vara folk jag träffat eller mött som varit trevliga, eller bara det faktum att solen skiner, att jag tagit en härlig promenad etc. Man ska skriva ner dessa saker i en speciell bok eller på datorn så att man kan läsa igenom alla punkter och ha dem samlade. Detta hjälper om man känner sig nedstämd, att det är mycket negativt, att man kanske hamnat i en ond cirkel av nåt slag. Att fokusera på allt bra gör stor skillnad och får en att inse att det faktiskt hänt mycket bra idag :) Eller vad tycker du? Vad har varit bra idag? Ha en fortsatt härlig lördag! Pepp pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 12 apr 2014 21:43
  Tack för alla kommentarer! Kul att höra att det har hänt många bra saker idag! :) [KURSIV]Choklado[/KURSIV], det var inte Mia Törnbloms tips jag läste men det finns väl säkert många som har liknande råd. Där jag läste stod det MINST 3 bra saker så jag skriver upp alla bra saker jag kommer på :) Vad var bra idag? Jag har promenerat totalt 2,5 timme. Jag har jobbat med jobbansökningar i 4,5 timme. Jag åt god lunch. Jag känner mig glad, nöjd och energisk. Det är som sommar ute, superhärligt. Jag har tittat på en bra deckare. Jag har hittat passet som jag hade förlagt :) [KURSIV]gittan52[/KURSIV], ja jag tror också på att tänka positivt. Inget blir bättre för att man klagar och gräver ner sig, det finns alltid ljusglimtar. Positiva tankar ger mera positiva tankar. Det finns hopp! :) Lycka till [KURSIV]Rogann [/KURSIV]med att sluta röka! Det fixar du! Pepp pepp! :)
 • 12 apr 2014 18:29
  Rogann
  Jag kom på tre saker jag behöver hjälp med Har flera gånger försökt sluta röka, nu vet jag att jag behöver massor av hjälp av både maken o bekantskapskrets Har bestämt att till påsk ska jag ha slutat Vet att det blir kämpigt Men det kommer att behövas uppmuntran varje dag Behöver
 • 12 apr 2014 18:18
  gittan52
  Jag håller absolut med om detta. Ibland kanske jag upplevs som lite väl hurtig, men jag är övertygad om att vi kan vända vårt tänk till att se det positiva. Detta är nog tankar långt innan Mia Törnblom. Men det spelar ju mindre roll ;) För min del har de positiva sakerna idag hittills varit: Jag har sovit bra i natt (som de flesta nätter, men inget att ta för givet) Vågen visade ett minusresultat Jag tog en riktig långtur på 2 timmar och 20 minuter i underbart vårväder Jag ”slapp” laga middag Oj, det blev ju 4 saker, men det bjuder jag på :) Choklado; jag har inte ´tänkt på detta med vad vi behöver hjälp med, men det ska jag verkligen tänka vidare på.
 • 12 apr 2014 17:00
  Flamenco
  Ja det är väl nåt som kommer från Mia Törnblom? Höll på med det ett tag, har nog gjort det i perioder. En bra-tack-hjälp-bok, dvs man skriver - tre bra saker man själv gjort under dagen (det behöver inte alls varit att man presterat nåt bra, utan att man gjort nåt som man är nöjd med) - och tre saker man är tacksam för, t ex att solen skiner - och tre saker man behöver hjälp med ( sånt som känns tungt och problematiskt och svårlöst, t ex kan det vara att klara av påskgodiset i affärerna) framför allt hjälp-grejerna är det intressant att återkomma till om nåt år, för då ser man att det där som kändes så olösbart i de flesta fall har ordnat sig. Det ger ju lite perspektiv.
 • 12 apr 2014 21:37
  Tita
  Jag har tänkt och gjort bra saker på hög idag då jag har storstädat halva huset och passar barnbarnen över natten så att föräldrarna fick gå ut och roa sig. Det jag behöver hjälp med är sååååå självklart och det är viktnedgången, jag behöver alla pepp jag kan få för att stärka uthålligheten. Pepp, pepp på dig Mosel!
 • 12 apr 2014 16:50
  Rogann
  Solen sken när jag vaknade,åt frukost i lugn o ro.Det som varit bra idag är att jag fick mina gardiner strukna till slut+ att jag hängde upp dom på rena fönster jag putsade igår Varit ute hela förmiddagen i trädgården o rensat lite ogräs i rabatterna
 • 12 apr 2014 17:00
  sundasara
  Jag har hunnit läsa lite hann med att ta en kaffe efter maten i lugn och ro, hann tvätta håret i morse, medans barnen tittade på!
 • 12 apr 2014 21:47
  Tack så mycket [KURSIV]Tita[/KURSIV]! Pepp pepp till dig med! Vad snäll du är som är barnvakt också :)
 • 14 apr 2014 09:44
  Rogann
  Tack mosel Behöver så många Pepp jag kan få Både med att sluta röka o vikten

Logga in för att skriva en kommentar.