icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
31 december 2018 00:16
2

Vad har varit bra 2018?

* Har promenerat så gott som dagligen hela året

* Joggade en stor del av sommarhalvåret

* Gick ner ganska mycket i vikt och hade bra rutiner under första halvåret (tyvärr vände det)

* Har haft trevliga arbetskamrater

* Gjorde flera intressanta tjänsteresor första halvåret både i Sverige och utomlands

* Fick tag på en ny bostad på arbetsorten om än tillfällig

* Träffade ofta en kompis på lunch då jag jobbade och ibland tog vi en promenad

* Fick flera besök av min syster i år

* Mamma och pappa hälsade på mig i sommar och det var en trevlig dag

* Mamma, syrran och jag gjorde en utflykt i somras med en övernattning, trevligt

* Min systerson hälsade på mig en eftermiddag i somras när han reste förbi, för första gången bara han

* Jag hälsade på en kompis en helg som flyttat till en annan stad, trevligt 

* En barndomskamrat har börjat höra av sig mera, vi bor inte på samma ort men trevligt ha mer kontakt igen 

* Bra att cellförändringar upptäcktes så jag fick göra operation i våras, förhoppningsvis försvinner det till nästa kontroll 

* Tacksam att släkt och vänner varit friska 

* Min syster och jag gick upp på ett utsiktsberg i somras, inte så lång promenad men kul gå på ett nytt ställe 

* Hade några semesterdagar i usa i våras, kul. Jag känner mig så hemma utomlands och det är spännande se nya platser. 

* Bra att jag hade möjlighet vara sjukskriven då blev sjuk 

* Tur att brandlarmet mitt i natten var falskt alarm när jag var utomlands och tvärvaknade ensam långt uppe i en skyskrapa! Blev livrädd. 

Gillar

Kommentarer

  • 31 dec 2018 08:57
    Vegotina

    Vad härligt att läsa om allt bra som hänt dig under året och vad duktig du är på att notera och ta tillvara stora och små glädjeämnen i livet! Lycka till den här tredje gången gillt!

  • 31 dec 2018 12:05

    Tack, tack! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.