icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1032553
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 januari 2016 20:55
6

Utmattad

Tyvärr så känner jag mig så trött och slut jämnt, riktigt utarbetad. Har kännt det akut ända sen i november då jag började sova dåligt pga hög arbetsbörda och stress på jobbet. Jag tänkte att en lång julledighet kommer göra susen, så jag bet ihop fram till jul fast jag redan då var så ständigt slut. Man skulle ju tro att efter tre veckors ledighet skulle man vara utvilad men nej, jag var lika slut. Dumt nog vilade jag ju inte hela ledigheten heller utan åkte runt till släktingar och hade de fem sista dagarna för mig själv. Nej, så som sagt jag är supertrött och slut och jag hinner absolut inte vila upp mig på en helg. Jobbet är fortfarande jättestressigt med många deadlines nästan varje vecka. Varje dag får jag uppbåda all min energi till jobbet och jag klarar precis av det men sen är det bara att gå hem och försöka vila resten av kvällen och lägga sig tidigt. Jag orkar knappt nånting. Känns inte bra. Nu tror jag mig veta att det blir lite mindre att göra på jobbet från mitten av februari så min tanke är att klara mig fram till dess. Ibland och ibland ganska ofta har jag haft tanken att sjukskriva mig eller till och med säga upp mig för jag tycker arbetsbelastningen är så orimlig. Jag flyttade ju dock till denna stad pga jobbet och detta var en ny chans till jobb inom mitt gebiet så den är ju inget jag egentligen vill ge upp. Jag har talat med chefen men hon har ingen riktig lösning. Nåja, vi får se hur det går men inte är det kul att vara som en trasa varje kväll och ha noll energi och ork kvar. Sund mat och motion går dock fortfarande bra så det är jag glad över. Ha en trevlig kväll!

Gillar

Kommentarer

 • 20 jan 2016 21:59
  paloma

  Låter inte så bra, du bränner väl inte ut dig. Konstigt att din arbetsplats inte har något förslag för att underlätta för dig innan du blir sjuk på allvar.

  Har du varit hos en läkare och förklarat hur du mår?

  Var rädd om dig.

 • 20 jan 2016 22:32
  Bella50

  Var egoist och värna om dig själv. 🌹👍

 • 21 jan 2016 00:37
  lejonell
  Googla keds test så hittar du ett formulär där du kan testa dig själv. Poäng högre än 18 är en indikator på att du riskerar sjukdom, har du högre värden är det alltså viktigt att söka hjälp. Just att du inte hinner återhämta dig på ledigheter och att sömnen inte fungerar är viktiga varningssignaler. Stress ger skador på hjärnan som kan bli livslånga och ökar även risken för andra allvarliga sjukdomar. Så ta det på allvar är mitt råd.
 • 21 jan 2016 07:24
  FrkM

  Kram heart

  Att det ska vara så svårt att bryta mönster. Jag är där själv. Igår med ett utbrott på jobb. Inte alls bra. Men tog kvällen ledigt även om det inte räcker som återhämtning. Försök hitta en liten stund varje dag till dig själv.

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 21 jan 2016 07:55
  aregnisw

  Säger som Bella var lite egoist och tänk på dig själv i första hand kramyesheart 

 • 22 jan 2016 15:30

  Tack för alla kommentarer!  Jag gjorde kedstestet Lejonell och hamnade på 31 poäng. Tyvärr har mitt jobb varit jättestressigt ända sedan jag började i höstas och hela tiden "lovas" det att det ska bli lugnare snart men det blir det aldrig. Nu ska jag först och främst vila i helgen och fundera lite hur jag ska gå tillväga.

   

Logga in för att skriva en kommentar.