icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1570752
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 juli 2014 12:02
1

urtrött

Nu börjar senaste veckornas jäkt och lite sömn ta ut sin rätt. Jag är sååå trött. Men jag har inte tid att vila, jag har tre prov imorgon och ett till på onsdag. Sen får jag vila! Jag kom ju hem från Sverige i måndags, for direkt till italienskakursen. Dagen efter var jag bortrest på jobbintervju hela dagen, 13 timmar, och sen har jag pluggat intensivt runt 8-10 timmar minst varje dag ända sen i onsdags. Jag har pluggat så länge det gått för till sist har jag inte fått in mer i skallen. Då har jag ibland tagit en liten paus och så börjat om igen. Jag hade inte fattat att det var en typ av intensivkurs jag gått, haha. Men det märker jag nu med besked. Jag har vrålpluggat men har ändå inte hunnit igenom allt och imorgon har jag tre prov (skriftlig produktion och grammatik, läsförståelse och hörförståelse). Hmm, ja, jag hinner plugga på förmiddagen också för proven startar kl 12.... Jag har pluggat så mycket men jag vet inte hur mycket som fastnat för det känns alldeles för mycket på så kort tid. Så här mycket känns inte normalt att läsa på en nybörjarkurs i språk men som sagt jag har insett nu att det är en intensivkurs. Det är ju jättekul men lite frustrerande att jag inte hinner med. Jag är så trött så egentligen vill jag bara vila idag, ta promenader och bara vara ...men jag måste kämpa på, vill göra bra ifrån mig då jag kommit så pass långt ändå.

Sitter och lyssnar på hörförståelse nu och oj vad de rabblar fort. Men jag märker att ju fler gånger jag lyssnar ju mer förstår jag. Kursen är lite konstig för den är uppbyggd så att man inte ska fatta allt. Man får läsa en massa texter och även höra texter men de är så komplicerade för nybörjare tycker jag och en massa, massa glosor men läraren säger hela tiden att nej, lär er inte allt utan ni ska förstå på ett ungefär, förstå sammanhanget och kunna svara. Då jag läst språk förut så pluggade man ju in alla glosor och allt men här är det omöjligt. Läraren säger själv det är omöjligt alltså för det är så mycket. Då jag vill lära mig så mycket som möjligt är det lite frustrerande att bli tillsagd att man inte ska/kan fatta allt då vi är nybörjare (läst i 3 månader), för jag vill ju förstå men jag märker ju att på den här tiden så hinner jag inte med. Inser nu i efterhand att min resa till Sverige var verkligen helt fel i tid. Nästan två veckor utan plugg. Eller jo, jag pluggade så gott som hela dit- och hemresan (4 dagar) och för en gångs skull så gick resan ganska fort då jag var så upptagen. All grammatik är viktig förstås och det är inte lite. Mycket konstigt upplägg där också, typ all grammatik på en gång, man blir helt överväldigad av alla pronomen, verb och regler och undantag. Tänk att italienska var så pass svårt, jag trodde det var lättare än franska. Just nu känns det inte så. De har många fler pronomen etc i alla fall och adverb som ska böjas hit och dit. Nåväl, det är väl bara att tjuren vid hornen och fortsätta. Måste försöka att skriva en plan över vad som är viktigast nu då det bara är en dag kvar, för allt kommer jag nog inte att hinna gå igenom hur gärna jag än vill.

Tänker ta en ganska lång promenad i alla fall på eftermiddagen för att hjärnan ska få lite frisk luft och så behöver jag ju motion som vanligt. Jag känner mig så rastlös då jag inte promenerat så mycket denna vecka pga allt plugg och jag vill så gärna ut men jag har inte tid att lägga ner timtal per dag på promenader just nu. Får ta igen det efter onsdagen. Längtar tills dess. Men gympa ska jag som vanligt imorgonkväll. Då är ju tre prov avklarade också.

Jag har sovit dåligt inatt också fast jag bestämde mig att lägga mig tidigt och få en god natts sömn för att orka med allt plugg idag och jag har sovit dåligt sista tiden pga att jag helt enkelt lagt mig för sent. Men inatt vaknade jag vid 2 och var vaken till 4-4:30 tiden trots att jag är så trött. Kanske lite stressymtom, jag vet inte. Nu är jag så trött att jag helst vill lägga mig och vila igen men jag ska se om en kopp kaffe eller två kan få mig att piggna till.Har ju redan läst några timmar och nu blev det en liten paus.

Ha en skön söndag!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

  • 20 jul 2014 13:35

    Javisst är det ett vackert språk. Jag har också alltid velat lära mig det. Jag kan ju lite franska så jag har också problem med att jag blandar ihop språken lite samtidigt som jag ibland har hjälp av franskan, då en del ord är lika. Men ibland är det total kaos i hjärnan som när nån tilltalar mig på franska och jag svarar på italienska eller tvärtom... Men jag hoppas det sorterar upp sig där inne snart. Jag har också varit till Italien några gånger både privat och i jobbet och jag vill absolut dit igen. Kanske jag far dit en sväng redan i sommar och testar språkfärdigheten :) Ryanair flyger väl dit än från min närmaste flygplats...  Det är verkligen ett härligt land! :)

Logga in för att skriva en kommentar.