icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613348
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
27 juni 2014 08:30
3

Upp och ner, ner och upp, nu får det vara slut!

Nä, nu får det vara slut på den här enorma viktpendlingen. Jag är så less. Jag har fått flera bakslag de senaste månaderna och varje gång gått upp mellan 4-6 kg på kort tid och sen har jag gått ner igen och så efter ett tag har jag åkt dit igen. Senast nu förra veckan då jag gick upp ca 4 kg igen. Men nu har jag bara ett kilo kvar så är jag på den vikt jag var före senaste rycket. Men jag blir så arg. För jag tycker jag sköter mat och motion bra men så får jag dessa ryck som sabbar allt. Nu får det vara nog! Det konstiga är att de ryck jag fått har varit som typ av hetsätning som varit helt okontrollerbart och det är nästan lite skrämmande. Men nu känner jag att nej, nu måste jag vara ännu hårdare mot mig själv. Jag har ju hela tiden haft filosofin att inget är förbjudet, och jag har smakat nåt "gott" ibland (och jag har ju ändå gått ner i vikt). Jag hade inget problem med det förrän senaste månaderna då det är som att om jag en gång börjar äta "fel" så kan jag inte sluta. Jag får ett sånt fruktansvärt sötsug som är obeskrivligt. Hur som helst, nu är jag på rätt väg igen men nu får det ju räcka med de här jojobantningen eller vad man ska kalla det. Det kan aldrig vara bra för hälsan heller. Jag måste vara stenhård nu och inte tillåta mig nånting för då faller jag dit igen. Man blir ju galen för mindre. Det är så jobbigt att om och om igen hamna på en högre vikt som man redan hade passerat.

Nu har jag inget som helst sötsug, har ätit sunt hela veckan och motionerat jättemycket som också är bra mot sötsug. Nu gäller det att bara bita ihop och fortsätta för jag vill gå ner 10 kg till.

Nu ska jag ta en promenad, äta frukost och sen gå på zumba!

Ha en trevlig fredag!

Gillar

Kommentarer

 • 27 jun 2014 11:20
  mita0822

  Skickar många pepp, tänk på att du motionerar mycket och muskler väger en hel del. Kanske det är därför du går upp lite då och då.

 • 27 jun 2014 12:59

  Trist och frustrerande! Kanske behövde du en period av göra fel för att bli lite arg och komma i mål. Avsluta starkt - som de säger i amerikanska träningsrogram..

 • 27 jun 2014 14:42

  Tack mita0802, nej, jag vet ju med mig att jag fuskat och ätit onyttigt och ibland t.o.m. hetsätig många dagar ibland nästan en vecka i sträck, så jag tror inte att det är muskler tyvärr. Sen har jag läst nånstans att en person kan få högt 1-1,5 kg mer vikt i muskler på ett helt år så då kan man ju inte gå upp 6 kg i muskler på en vecka - tyvärr :)


  Tack Aries, ja man faller dit och så har man sabbat alltihopa på ibland bara några minuter... För för mig är det så att om jag börjar att äta nåt onyttigt då kommer suget som ett brev på posten (kanske omodernt utryckt då posten inte är vad den en gång var...) och då har jag svårt att ge mig, vill bara ha mer och mer. Men precis, vi ger oss inte, det är bara att fortsätta... :) 

  LCHFtjej, ja kanske det, jag vet inte men frustrerande är det definitivt. Men precis, jag får försöka att lära mig av misstagen och ta fram lite jävlar anamma så jag slutar sabba och fokuserar på målvikt nu... Tack jag ska försöka att "avsluta starkt" (jag kommer inte på vad man säger på svenska). Tyvärr är sommar extra svår för mig med besök och än det ena och än det andra och snart ska jag till Sverige också och hälsa på. Men jag får försöka att ta en dag i sänder.

Logga in för att skriva en kommentar.