icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1441442
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
30 augusti 2017 08:36
4

Upp 8 kg! :(

Tro det eller ej. Jag har gått upp 8 kg i sommar. Vilken tur jag har promenerat och joggat, hur hade det annars sett ut på vågen. Ännu värre. Det är inte roligt. Jag har haft en sådan stressig och orolig sommar med grubblerier om jobbval och så ett bostadssökande hela sommaren. Jag tror det är stressen som gjort att jag tappat kontrollen. Känt mig helt nervös nästan hela sommaren och rest fram och åter mellan mina bostäder och packat och flyttat och hållit på. Nu måste jag ta nya tag. Det känns verkligen tråkigt. Jag förstår inte heller hur lätt och snabbt jag kan gå upp i vikt. Nu blir det dock jobb igen och vanliga rutiner så hoppas jag att det ska gå bra att gå ned igen. 

Ha en trevlig onsdag! 

Pepp, pepp! 😊 

Gillar

Kommentarer

 • 30 aug 2017 10:07
  MagganD

  Vanliga rutiner brukar underlätta! yes

  Lycka till!

 • 30 aug 2017 11:53

  Tyvärr är det så att stress kan påverka oss så olika. Jag märker också att med stigande ålder och hormonförändringar så är det mycket lättare att få kilona att fastna.

 • 30 aug 2017 22:11
  Bella50

  Du går nog ner lika snabbt med rutin och diciplin. Pepp 👍

 • 2 sep 2017 05:28

  Tack, ja, jag vet inte varför men jag har väldigt lätt att pendla i vikt snabbt. Vet dock med mig att jag ätit mer onyttigt, det är som att stressen gjort mig helt galen, men jag tycker inte att det borde resultera i så många kilon på bara två månader. Inget annat att göra dock än att ta nya tag. 

Logga in för att skriva en kommentar.