icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1835092
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
29 augusti 2019 10:08
7

Två dagar till Tjejmilen

Mitt mål har varit att delta i Tjejmilen igen iår. Gjorde uppehåll ifjol då jag inte var i stan. Jag har deltagit två år tidigare och förvånade mig själv med att det gick ganska bra, 63 minuter. I sommar kom jag dock igång med träningen ganska sent och sen skadade jag knät för någon vecka sedan som gjorde att jag varken promenerade eller joggade på två veckor så jag är inte så tränad som förut (har fått klartecken av sjukgymnast att jogga efter skadan men är inte helt återställd) och har bara sprungit en mil två gånger i sommar. På 75 minuter dvs rätt långsamt. Vid svalt väder dessutom så jag vet inte om jag klarar av det i värmen. Jag har svårt för värme. Jag tänker ändå delta i år och ta det lugnt och lunka runt och bara försöka klara av det trots värmen och sol som tyvärr ska bli på lördag. Jag tycker ju att det är kul att jogga och jag tänker att det är kul att delta hur som helst. Ett ännu större mål är att delta utan att bli skadad för jag har skadat mig båda gångerna jag deltagit förut. Första gången hälsensinflammation och andra gången hälsporre... 

Även i år har min kompis sagt att hon också ska delta. Hon hoppade ju av bara nån dag före förra gången. Så jag är inte övertygad att hon deltar i år heller fast hon nu sagt att hon ska power-walka hela vägen och inte jogga. Sist hoppade hon av för att hon inte trodde sig orka springa medan jag skulle springa och hon ville att vi skulle springa lika fort men jag var mer tränad. Jag kan inte umgås under själva loppet för jag vill fokusera på loppet och jogga. Vore ju dock jättekul ha sällskap före och efter i år. Jag har deltagit själv tidigare och det går ju också. Jag bor i stan så det är bara att åka dit. Jag är dock inte där just nu så jag håller på att fundera på när jag ska åka. Min hjärntrötthet gör det tyvärr jobbigt att ta ett enkelt beslut men det finns inte så mycket tid kvar så jag bör åka inom närmaste dygnet. Jag borde egentligen uppdatera sport-bh dock nu efter min viktminskning. Jag har redan varit och kollat men har svårt hitta rätt så det är lite jobbigt. Jag har inte anmält mig än heller men jag brukar anmäla mig på plats dagarna före då man kan göra det ända till kl 20 dagen före. Jag gillar stämningen på plats. 

Gillar

Kommentarer

 • 29 aug 2019 10:51
  fruragge

  Lycka till men var rädd om ditt knä och hoppas du hittar någon skön sport-bh, det är inte det lätaste 

 • 29 aug 2019 14:01
  gittan52

  Visst är det en härlig stämning!

  Nu är det några år sedan jag var med men känslan när pulsen och andningen har hittat rätt är underbart. Mina knän omöjliggör jogging och jag är för bekväm för att ta min in och "bara" gå runt. 

  Hoppa du kommer iväg och får njuta av stämningen!

 • 29 aug 2019 18:30

  Tack ska ni ha!

 • 29 aug 2019 20:00
  Molnbär

  Ja Tjejmilen är en härlig upplevelse! Hoppas att det blir av för dig, med eller utan kompis. Jag kan inte längre springa eller gå långa sträckor, men minns mina 6 tjejmilar med glädje. 70 min är mitt rekord och då var jag 25 år och lätt i kroppen! Men oavsett minutrarna så känner man sig som en vinnare. Heja dig!

 • 29 aug 2019 22:15

  Tack!

 • 30 aug 2019 15:15
  Bella50

  När jag läser detta är det fredag och imorgon gäller det ju isf. Pepp och lycka till 😄👏

 • 30 aug 2019 22:22

  Tack, tack Bella, exakt, det är imorgon! Vi har varit och anmält oss idag, kompisen alltså också så iår får jag sällskap fast hon går och jag ska försöka jogga hela vägen. Jag känner mig förväntansfull. 

Logga in för att skriva en kommentar.