icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1178825
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
14 oktober 2013 12:28
2

Tung helg... Varför...

Det började redan i fredags. Jag var fortfarande taggad som bara den och såg fram emot det första zumbapasset. Det var ett förmiddagspass som startade kl 10. Jag klev upp tidigt, gjorde iordning mig och skulle just gå dit när jag för säkerhets skull skulle kolla salsnummer. Då ser jag att passet startar inte förrän om en vecka, alltså kommande fredag då jag för övrigt inte ens är här. Det fanns inget annat gympapass att ta istället heller och det var som att luften totalt gick ur mig.Kan inte riktigt förklara eller ens förstå det, varför jag blev så besviken. Resten av passen startar ju denna vecka så det är ju inte så att jag inte alls kan gå. Men det var väl för att jag varit så inställd på det hela veckan. Har aldrig varit på zumba förut så det kändes kul att testa nåt nytt. Sen i helgen var det mulet och grått och ganska kyligt och jag kände bara att nä, jag orkar inte gå ut, jag orkar inte göra nånting. Jag ville bara sitta inne och titta på dvd, göra ingenting... Jag orkar inte... Men jag tvingade mig själv till sist att ta mina dagliga promenader ändå men det var så motigt och inget kul alls. Igår gick jag kortare också än jag hade tänkt. Egentligen hade jag inget bättre för mig i helgen än att promenera, träna, men jag vet inte varför jag ibland bara känner att jag inte orkar. Som tur är så åt jag sunt i alla fall som vanligt, inget snedssteg där. Fast jag fuskat lite under veckan, men inte så mycket tyckte jag. Igår då jag vägde mig, söndag är min vägdag, så ser jag att jag bara gått ner 300 gram senaste veckan, vilket ju är rekordlite hittils. Jag har nu ätit sunt och hållit på med "gådieten" i 5 veckor, och har gått ner totalt 7,7 kg. Så totalt sett är det ju egentligen bra. Gäller väl bara att bita ihop nu och kämpa på, inte ge upp. Det är salsadans ikväll, start på den "gympapasset". Jag hade planerat att gå dit men plötsligt känner jag som att jag inte orkar. Men jag måste skärpa mig, Vet inte vad som plötsligt tagit åt mig.

Kommentarer

  • 14 okt 2013 17:22
    Ibland har man sånna perioder. Svårt att sätta fingret på att förklara varför bara. Vet hur det är när man är så inställd på något och peppad, så blir det ingenting och luften bara går ur en. Hoppas att du kan hitta inspiration och motivation. Kör på passet idag! Du kommer känna dig nöjd efteråt det är jag säker på =)
  • 14 okt 2013 19:21
    Tack! Ja, jag ska gå på passet ikväll fast det känns motigt, helst nu när det är mörkt och spöregnar. Det börjar inte förrän 20:30. Men jag ska gå, blir säkert kul bara jag kommer dit :)

Logga in för att skriva en kommentar.