icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
27 november 2016 09:31
6

Jag är så besviken!

d89b5980-65a9-451c-ac57-f38fa4e04ea9.jpeg

Imorse när jag vägde mig måste jag kliva på och av vågen flera gånger för jag trodde att jag såg fel. Har jag gått upp ett kilo? När hände det? Jag väger mig ju varje dag. Jag var så glad igår morse när jag stod på samma vikt som dagen innan trots fest med middag och två glas vin. Kan det vara så att jag såg fel på vågen igår, att det var efter festen som jag har gått upp ett kilo?! Jag ser ingen annan förklaring för jag åt inget onyttigt igår och promenerade dessutom i över två timmar.

Jag tycker inte att jag åt så jättemycket på festen men det blev som sagt både middag, vin och så åt jag en lussekatt också tidigare på dagen. Igår tänkte jag att kanske min promenad den dagen och så allt dansande på festen gjort att min vikt stått still. Men, men.... sad jag förstår inte det här. Ett helt kilo! sad

Ha en trevlig första advent allihopa!

 

Gillar

Kommentarer

 • 27 nov 2016 11:24
  chicha

  Det kan ofta dröja något eller några dygn innan det syns på vågen även för mig, så det är säkert festen. Hoppas dock du hade trevligt!

  Det viktiga är att du kom upp på spåret igen dagen efter, så långsiktigt kommer det säkert vara "ett spott i Missisippi" 

  Pepp på dig!

 • 27 nov 2016 11:56
  Bella50

  Så reagerar de flesta tror jag. Magen står stilla efter sådana utsvävningar och annorlunda intag än man är van med (dessutom har man inte full koll på innehållet ) ...och innan det släpper samlar åtminstone jag på mig gram efter gram.

  Det "löser sig" ska du se ( försökte vara lite  rolig...😆) ...och du rör dig såpass mycket dagligen ...så bara lugn...😍👍jag håller på lussekattens vita mjöl 😡👎

 • 27 nov 2016 14:49

  Morotakaka i går en bit och en halv pizza i går kväll var för trött för matlagning efter en dags halmning och skuts av min apa han har ingen bil. Men trädet blev snyggt.

  Så får vara värt uppgången på vågen, sköter mig i dag borde gå ner snart, har nog vatten i kroppen med, sen slår aldrig min motion samma dag kommer efter.

   

   

 • 27 nov 2016 16:23
  paloma

  Ett kilo är inget ovanligt för mig heller om jag äter fel, men oftast efter en redig utsvävning tappar jag lite extra när jag äter bra igen.

  Bara håll ut, så rättar det till sigsmiley

 • 28 nov 2016 07:05
  aregnisw

  Samma för mig du och ett kilo är inget att deppa ihop för du kommer igen men måste ha lite kul också peppe yes

 • 29 nov 2016 07:24

  Tack för era kommentarer! 

  Afkrut,  är en apa ute och kör dig??? 

Logga in för att skriva en kommentar.