icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1324342
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
30 september 2013 16:41
2

Tre veckor avklarade och 6 av 40 kg...

Har ätit sunt i tre veckor nu och promenerat 2 ggr dagligen. Första veckan 30 min x 2 och de två senaste veckorna 50 min x 2. Det känns jättebra, känner mig redan lättare och raskare i stegen. Har gått ner 6 kg så det är ju en bra början. Men visst känns det lite tungt att ha så långt till målvikt, måste gå ner 35-40 kg till normalvikt. Men det är ju bara att ta en dag i sänder och kämpa på. Är så härligt att promenera, jättefina promenadvägar här. Jag försöker fokusera på delmål och en lista jag gjort med alla positiva saker med viktnedgång.

Kommentarer

  • 2 okt 2013 15:08
    daggan1
    Jättebra att fokusera på delmålen så blir det inte så ogripbart. Toppenbra jobbat de här första veckorna. Ett tips som jag har tagit till när jag ledsnat är att sätta på sig en ryggsäck och stoppa i ett antal vattenfyllda PET-flaskor motsvarande så många kilo du har gått ner och ta sen en promenad med dem. Då känner man verkligen vad man har åstadkommit och man känner också hur otroligt jobbigt det är för kroppen att dra runt på dessa extrakilon vilket kan få igång motivationen igen.
  • 3 okt 2013 20:22
    Tack så mycket! :) Det var ett bra tips, det ska jag prova! Ha det så bra!

Logga in för att skriva en kommentar.