icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1273232
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 april 2014 07:43
1

Tre morgonsidor

Jag har läst en hel del på sistone. Mest de fyra böckerna jag nämnt i tidigare inlägg men jag har även googlat lite. Jag surfade och läste om problemet då man har för mycket tankar i huvudet för så känner jag att jag har haft senaste tiden. Jag tänker så enormt mycket på allting så jag vet inte ens knappt vad jag tänker eller vill. Hur som helst så kom det upp ett tips om att man varje morgon ska skriva tre "morgonsidor" så fort man vaknar på morgonen. Där skriver man utan att tänka ner precis allt man tänker på i samma stund, alltså inget särskilt utan precis det man tänker huller om buller. Om man inte tänker nånting ska man skriva det tills nåt annat dyker upp. Men det har då inte hänt mig att det blivit tomt än, gud vad det vimlar runt tankar. Man ska inte visa någon dessa sidor eller ens läsa dem själv, ja om man vill kan man läsa om nån månad men detta är ingen dagbok eller liknande utan det är bara flödande text vad man tänker just nu. "vad trött jag är, nu måste jag koka kaffe strax. jag får inte glömma ta med plånboken som ligger där. åh vad kul det var igår...nej regnar det nu. idag ska jag fixa jobbansökan, vad var det för konstigt formulär man skulle fylla i" ....tex. TRE sidor ska man skriva. Meningen med det hela är att hjärnan på nåt vis tydligen styr upp tankarna bättre om man blir medveten om dem och sorterar upp dem mera logiskt. Man ska tydligen också bli mera kreativ. Jag har gjort det i nästan en hel vecka nu. Jag kan ju inte svara på exakt vilket resultat det har gett. Jag har ju varit enormt energisk och fått mycket gjort men hur mycket jag har morgonsidorna att tacka för det, om något, det vet jag inte. Men jag var också nyfiken. Nyfiken på vad jag egentligen tänker. Man tror att man vet vad man tänker men när man skriver och ser det i skrift så inser man vad man säger till sig själv och vilka tankar som egentligen far runt i huvudet. Skriver man ner varje liten tanke utan någon värdering får man också fatt i små infall som vart och ett för sig kanske inte betyder något, men som i längden kan visa på ett mönster. Testa gärna! Nu hittade jag inte precis den hemsida som jag läste först om detta men här är det en annan sida man läsa lite om "morgonsidorna" om nån är intresserad. ( http://personlig-utveckling-halsa.se/wordpress/2011/10/31/okad-kreativitet-med-morgonsidor/) Ha en skön lördag! Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

  • 12 apr 2014 16:28
    Ja[KURSIV] LissaLo[/KURSIV], det är lite kul :) [KURSIV]chris48[/KURSIV], nä jag tänker inget speciellt heller på morgonen trodde jag i alla fall men det är ju när man skriver i samma stund som man tänker som man ser det svart på vitt precis allt var man har i huvudet. Tre sidor är ganska mycket så det flödar på ganska många olika tankar, allt man tänkt göra och även mycket oviktigt. Och sen är det alltså hjärnan som sorterar upp allt i rätt fack så att man blir mera kreativ under dagen, haha. Men du kanske redan har allt rättsorterat :)

Logga in för att skriva en kommentar.