icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747682
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
18 juni 2017 23:33
4

Tips på mysiga caféer i Stockholm?

Om ni har några tips på mysiga/trevliga  caféer så dela gärna med er. Jag är  ju relativt nyinflyttad och går mest på samma gamla som jag börjat gå på men tycker det vore kul att gå på lite olika. Och nej, jag tänker inte äta bakelser och dylikt utan nöjer mig oftast med en kopp kaffe och eventuellt en liten macka. Jag tycker om att sitta och fika och titta på folk och ta det lugnt. Ibland har jag med en bok. Av en slump har jag nu gått på två olika caféer nu två dagar i rad där jag aldrig varit förut. Mina första semesterdagar. Då kom jag på att tänk om jag ska fortsätta att gå på nya ställen varje gång, det vore kul.

Det har varit en sådan härlig dag. Strålande sol. Jag kom hem i grevens tid ikväll. I nästan samma ögonblick jag kom hem så öste regnet ned. 

Godnatt! 

Kommentarer

 • 19 jun 2017 06:53

  Rosendals trädgårds café måste du besöka, väldigt mysigt: http://www.rosendalstradgard.se/kafe/

   

 • 19 jun 2017 09:59

  Solstugan i Fredhäll och Fåfängan på Södermalm.  Inte renodlade caféer men erbjuder underbar utsikt över Stockholm och bra promenader för att komma dit.

 • 19 jun 2017 10:33
  Tita

  Vandra NorrMälarstrand från Stadshuset till Rålis och du hittar flera underbara ställen att vila benen på. Lilla Essingen är ett annat mycket ljuvligt ställe. Ja det finns ställen överallt i Stockholm!

  Ha så trevligt!!

 • 20 jun 2017 08:57

  Tack för tipsen! ☺️ 

Logga in för att skriva en kommentar.