icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745594
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 juni 2017 09:45
3

Tips på fina naturområden i Stockholm?

Jag vet att det finns massor av naturreservat och natursköna områden i Stockholm. Jag bor själv direkt vid ett naturreservat och är ute och promenerar där så gott som dagligen. Men jag skulle tycka att det vore kul att upptäcka nya fina ställen. Jag har ingen bil numera så det måste vara lätt att ta sig dit med kommunala färdmedel. Helst ska det inte vara så packat med folk heller utan gärna lite lugn och ro. Jag har googlat men det är svårt för mig som inte kommer härifrån ursprungligen att få en överblick och veta hur de ligger till etc. Det ska helst inte vara så långt dit, inte ta för lång tid innan man kan börja gå. 

Har någon något tips och gärna info hur man bäst tar sig dit? 

Tack på förhand!

Gillar

Kommentarer

 • 20 jun 2017 10:04

  Ursviks motionsområde är du säkert redan bekant med, men det finns ett kanonfint reservat ute vid Grimsta/Råcksta (Hässelby/Vällingbytrakten), du kommer dit via tunnelbana eller buss, skulle tro att det är Vällingby som är närmast, det är inte särskilt långt.

  Om du är villig att åka lite längre har du Sätraskogen (närmaste t-bana Bredäng eller Sätra tror jag) söder om stan.

  Jag rörde mig ofta i igelbäckens reservat, dit hittar man dock inte lika lätt eftersom man måste igenom ett bostadsområde nästan oavsett vilket håll man kommer från. Reservatet ligger mellan Kista, Akalla, Rinkeby och Husby. Väldigt vacker miljö att röra sig i, där finns Discgolf Parken och det tillhörande caféet till exempel, du har Eggeby gårds café och Hästa gård.

   

 • 20 jun 2017 18:21
  Flamenco

  Nationalstadsparken kanske? Sträcker sig från Stora skuggan (t-bana Universitet närmsta station)  över en bit av Djurgården).

  Bergianska är ju inget naturreservat, men väldigt fint uppbyggd och intr proppfullt med folk. Finns ett underbart medelhavsväxthus där, Edvard Anderssons växthus, där jag blir väldigt avkopplad. 

  Själv bor jag i en skärgårdskommun och ett förslag är att ta en båt ut till nån ö. Finns hur mycket som helst att upptäcka och se. Och båtarna utgår rätt centralt från. Bara att sitta på en båt och komma ut till havs o låta blicken vila på horisontlinjen mellan öar och skär. ..

   

 • 23 jun 2017 08:38

  Tack för tipsen! ☺️ 

Logga in för att skriva en kommentar.