icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613324
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
22 november 2018 16:28
3

Tips mot ryggskott?

Jag fick ryggskott i fredags och har fortfarande ont. Jag har aldrig haft det förut och jag gjorde inget speciellt när det hände  Jag har jätteont i nedre delen av ryggen och har svårt att böja mig. En gång körde det till extra mycket så jag trodde att jag inte skulle kunna räta upp mig. Allra värst är det på morgonen. Då kan jag knappt ta mig ur sängen. Jag har tagit Alvedon och annars försökt göra saker som vanligt, även korta promenader. Det gör fortfarande lika ont, en molande värk hela tiden. Någon som har något tips? 

Kommentarer

 • 22 nov 2018 18:09
  Bella50

  Jag brukade Vila/ slappna av i ryggen genom att ligga plant med benen upp på en stol eller i soffan i 90 graders vinkel.

  Det låste sig innan denna åtgärd och jag blev bara snedare och snedare. 

  Väldigt skönt tyckte jag. Ingen kudde...eller bara nåt platt under nacken om det är nödvändigt.

  Jag låg oftast på golvet, tog på mig en go filt och brukade somna när krampen släppte. 

  Krya på dig ✌️

 • 22 nov 2018 22:09

  Tack och tack för tipset! 

 • 23 nov 2018 07:59
  Bella50

  Försöka duger...👍

Logga in för att skriva en kommentar.